Detta ska jag komma ihåg!!!

Rätt typ av kolhydrater kan hjälpa dig ner i vikt.

 

I dessa GI-tider är det lätt att tro att kolhydrater ska bannlysas helt. Men faktum är att kolhydrater som innehåller så kallad resistent stärkelse, exempelvis potatis, majs, bönor och fullkornsprodukter, kan hjälpa dig att gå ner i vikt – och att hålla vikten. Health.com har sammanställt fem vetenskapliga bevis på att dessa kolhydrater är effektiva vid viktnedgång.

1. Smalare med mer kolhydrater

Forskare tittade nyligen på kolhydratintag och dess effekt i en studie - och såg att de smalaste testpersonerna var de som åt mest kolhydrater – och de kraftigaste åt minst. Forskarna kom då fram till att det bästa sättet att gå ner i vikt och hålla vikten var att låta 64 procent av det dagliga kaloriintaget bestå av kolhydrater – att jämföra med vissa dieter som bara rekommenderar 30 procent.

2. Mätt snabbare – och längre

Kolhydrater med resistent stärkelse ger större mättnadskänsla än exempelvis fett och proteiner – och de håller dig även mätt under en längre tid. En studie från England visar att kvinnor som åt ett mål mat om dagen med resistent stärkelse åt i genomsnitt 150-200 färre kalorier varje dag, eftersom de blev mättare snabbare.

3. Slipp suget

Flera forskare menar att när lågkolhydratbantare börja äta fibrer och andra ”bra” kolhydrater brukar deras sug efter sötsaker eller andra onyttigheter försvinna inom bara några dagar.

4. Kontrollera blodsockret

Rätt mix av kolhydrater är det bästa sättet att hålla blodsockernivån under kontroll och hålla diabetes borta, enligt en amerikansk studie. Ät de kolhydrater du vill, men välj med fördel dem som du känner håller din blodsockernivå jämn.

5. Bränn mer fett

Kolhydrater som innehåller resistent stärkelse ökar din ämnesomsättning och kroppens naturliga fettförbrännare. När resistent stärkelse rör sig genom ditt matsmältningssystem frigörs fettsyror som ökar fettförbränningen, framför allt kring midjan.

 

Av: Anna Sundesten
Bild: Thinkstock


längtar!!

efter lite drinkar,och rajtantajtan....fast d blir d ju den 9 okt fast bowling mat och alkoholfria drinkar=)

Måndag 27 september!!!

idag händer inte så mycket mer än att jag har nu lämnat mitt hjärta på dagis,gick jättebra är så skönt nu när han trivs så bra på dagis.Jag ska nu dammsuga och torka golvet för det står nämligen på min städlista,ja jag har gjort en sån så jag får nått gjort annars blir d bara lite här och lite där.Sen ska jag äta lunch.Efter det ta en promenad med Jazza och sen åka å jobba hela eftermiddag/kvällen 13 -22.

Imån är jag ledig igen,då ska vi in till doktorn och prata om snittet som komma skall.Sen blir det att säga hejdå till Zoey och tyler & Maria som åker på torsdag till Atlanta i en månad ååå vad vi kommer att sakna dom:(

 

det här är min snygga pojkar å dom älskar jag mest i hela världen,går inte ens att förklara hur mycket<3


Fördomar!!!

Tänk vad folk har fördomar och med folk menar jag även mig själv=)är så trött på sånt,tänk om man kunde lära sig lyssna först förstå andras situationer,så kanske man inte skulle ha så mycket fördomar.
Jag är en sån person som även tar åt mig mycket vad andra säger även om jag blivit mycket bättre sen jag fick barn att verkligen stå upp för d jag tycker även om ingen annan tycker d.

Jag tänker mycket på våran förlossning som nu kommer att bli ett snitt,gör vi rätt???Där har jag då bestämt mig att vi gör helt rätt,har pratat med andra som varit med om samma första förlosning,sen försökt men d har inte gått nå bra så d har blvit snitt igen...jag är ju oxå lite för liten för d vanilga måttet att föda barn.Men tänker jag vad ska alla säga...just i denna fråga så skiter jag idet:)

Sen har vi amning oxå ett stort oros moment,det gick inte alls nå bra förra gången ,å herrgud vad man fick höra från olika personer att alla kan amma,d är bara å amma mera,d ska gå.Men jag kan säga er att d är mer vanligt att d inte går att amma än att d går och d beror inte på att man inte vill jo i vissa fall då men då han valt d så.Men jag vet att d inte går för alla som för mig,men tänk när till och med ens vänner säger åt än att d går å att man nästan är en dålig morsa på grund av att man inte ammar.Är d en riktig vän???
Denna gång får vi se hur det går ,om det går,om jag ens vill blir väl så nerövs så all mjölk stockar sig,men lova mig mina vänner att ni inte dömer mig då för då är det tack och adjö,ni får gärna ge råd välkommnar jag stort men är d bara för att döma knip käft.

På bilden ser ni min fina killar,w bara några dagar,koppar i han ersättning..för jag kunde inta amma.

JUl,Jul strålande jul!!!

Ja jag längtar som bara den till julen,oktober är ju en skitråkig månad,november gillar jag...men sen kommer älskade julen.Blir ju tokig nu när alla julsaker kommer ut...här är lite jag beställt=)))

två sånna en svart och en röd.

köksgardiner fast i vitt.

 

till vardagsrummet


Tiden springer iväg!!!

Det gör den sannerligen,herregud vad fort dagarn går,Slut på semstern för längsen å nu rullar allt på som vanligt igen.
Vi ska bli 4 i våran familj,vilken lycka...vi är sååå glada.Är i vecka 16 nu.så det är långt kvar men d gör inge.Då har vi lite tid på att förbereda oss på en ny liten faimljemedlem om det nu går att förberda sig på det???

Idag har jag & W varit lediga,vi har varit i viken å hälsat på Maria,zoey & Tyler.hani & yasse kom oxå förbi,lika trevligt som alltid.sen tog jag och W en sväng till min morfar å hälsade på,tror han blev riktigt glad=))kan man bli annat när vi kommer;)???

Imån är vi oxå lediga,så då ska vi nog fixa och dona lite här hemma,köpa ljung och sätta utanför,plocka lite mossa å göra fint.Kanske d blir en tripp till oves oxå,någon som vill följa med??

Nu ska jag lägga lillprinsen,han har ju slutat sova på dagrna så nu blir d tidiga kvällar istället å som han sover på nätterna=))))åå vad jag längtar till julen

RSS 2.0